Migdoliniai meduoliai

Šiandien toliau statėm Kalėdinį kaimelį. Šį kartą minkiau migdolinių meduolių tešlą, iš kurios ankstesniais metais kepdavau meduolinius meškinus, o namelius statė vaikai.

Tešlai reikia:
100 g medaus
200 g cukraus pudros
150 g sviesto
100 g maltų migdolų
400 g miltų
1 a. š. cinamono
1/2 a. š. malto kardamono
žiupsnelis maltų gvazdikėlių
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
1 v. š. tarkuotos citrinos žievelės
1 v. š. kakavos
1 kiaušinis
1 a. š. kepimo miltelių
Glajui reikės:
1 kiaušinio baltymo
250 g cukraus pudros
citrinos rūgšties
  1. Medų, sviestą ir cukrų ištirpinti ir atvėsinti.
  2. Supilti prieskonius, kakavą, išplaktą kiaušinį, miltus, kepimo miltelius ir viską išmaišyti.
  3. Pastatyti tešlą į šaldytuvą 4 valandoms.
  4. Iškočioti 0,5 cm tešlos blynus, išpjauti ar išspausti norimas formas.
  5. Kepti 180 laipsnių C karštumo orkaitėje apie 18 min.
  6. Atvėsinti ir papuošti.

Skanaus!

Komentarai

Gintarė sakė…
super. labai grazu :) as darysiu siemet mazgei mini miesteli, nes taip ir nenusipirkau planuotos namelio formos 3D :)))o taip svajojau kaip ji po biski nugiruas visas dekoracijas...ech...na bet manau kita met 99.99% padarysiu :) saunuole :)
Aušra sakė…
išbandžiau tavo tešlą savo namukui :) Tik man kažkodėl nesigavo tokie rudi... tešla atrodė tamsi, bet kai iškepė pabalo... Čia gal kakavos bėda?
Arune sakė…
Jie ištikrųjų nėra labai rudi. Fotografuota vakare, gal dėl apšvietimo ar blykstės taip atrodo. Bet ir ne balti. Kakavą kepiniams naudoju natūralią, ne kakavos gėrimo miltelius.